Författad av: Tea

Hej!

Nu ska vi skriva om hur man gör schwarzwaldbakelser.

Botten till schwarzwaldbakelserna är enkel att göra det är en marängsmet med krossade hasselnötter i den men mängden av sakerna är:

500 gram äggvita (cirka 16 stycken)

1000 gram socker (11,75 dl)

500 gram rivna hasselnötter (6,25 dl)

(Det blir mycket bottnar av det här receptet så om du känner att det blir för mycket så kan du halvera receptet.)

Vispa äggvita till en maräng och vänd i rivna hasselnötter och sockret. Rita upp cirklar i den storlek du vill att bottnarna ska vara i och vänd upp och ner och lägg på en plåt. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut smeten på bakplåtspappret och sätt in i ugnen på 150 grader i cirka 30 minuter.

Medans bottnarna är i ugnen så kan du förbereda choklad och grädde. Vispa upp 500 gram grädde och smält 600 gram mörk choklad.

Ta en del av den smälta chokladen och sprid ut på bakplåtspapper och låt stelna nästan helt och skär upp till kvadrater när den nästan har stelnat klart.

När bottnarna är klara låt dom svalna och lossa dom från bakplåtspappret. Pensla på resterande av den smälta chokladen på alla bottnarna och börja med att sätta ihop bottnarna sen. För att sätta ihop bottnarna så har man i grädde i en spritspåse och spritsar på en botten och lägger på en annan botten på den. Lägg sen på den tredje bottnen och spritsa en gräddros på. Upprepa det på resterande bottnar. Stick i en chokladkvadrat i varje topp av bakelserna och pudra på florsocker och nu är dom klara.